Työmuodot

Pyhäkoulu

Suomen Vapaakirkon Polku 316 -ohjelman mukaisesti pyhäkoulun tavoitteena on kasvattaa uusi, Jumalaa rakastava sukupolvi.

Pyhäkouluun voi tulla jokainen kolme vuotta täyttänyt lapsi. Nuoremmatkin ovat tervetulleita oman aikuisen kanssa.

Pyhäkoulu järjestetään pääsääntöisesti sunnuntain tilaisuuksien yhteydessä. Kannattaa aina varmistaa Alueviestistä tai nettisivuilta! Ohjaajina toimivat vapaaehtoiset seurakuntalaiset. Pyhäkoulu on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Jokaisella kerralla pääpaino on Raamatun opetuksessa. Opetus tapahtuu ymmärrettävällä tavalla kulloisenkin lapsiryhmän ikätason mukaisesti. Sen lisäksi on askartelua, leikkejä, lauluja yms. Joskus myös herkutellaan!

Pyhäkoulussa opitaan, että jokainen lapsi on Jumalan luoma, arvokas ja rakastettu. Opitaan myös rukoilun merkitys ja se, että Jeesusta parempaa lasten ystävää ei löydy mistään! Olet tervetullut mukaan iloiseen joukkoon!

”Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.”

VARKIT

Varkeille 7-14 vuotialle oma ilta perjantaisin klo 18, noin kerran kuukaudessa. Illassa hyvää naposteltavaa, hartaus ja mukavaa yhdessä oloa.

Seuraava varkki pe 3.6

Nuoret

Nuorille + 13 -vuotiaille on tarjolla rentoa meininkiä, kivaa yhdessä oloa ja tekemistä perjantaisin noin joka toinen viikko kello 18. 

Illassa on myös pieni hartaus / opetus, jossa pohditaan uskoa ja elämää. 

NUORTENILLAT ON NYT TAUOLLA.

DIAKONIATYÖ

Seukunnassamme on järjestelmällistä sekä yksittäisten jäsenten toimesta tapahtuvaa lähimmäistyötä.

Seurakuntamme vastuunkantajat järjestävät sovitusti tapaamisia keskustelu- ja rukousapua tarvitseville seurakuntamme tiloissa. Tarvittaessa eri kriisitilanteissa olevia ohjataan yhdessä hyväksi havaitun avun piiriin.

Sastamalan Vapaaseurakunta Diakoniatyö

Yksittäisten seurakuntalaisten toimesta tehdään sairaala- sekä kotikäyntejä, tarvittaessa myös seurakuntatyöntekijä tai vanhimmistoveli käy jakamassa ehtoollisen kotona tai sairaalassa.

Sastamalan alueella on järjestettävissä myös kuljetusapu seurakunnan tilaisuuksiin.

RUOKAJAKO & LÄHIMMÄISRUOKAILU

Lähimmäisruokailu

Jokaisen kuukauden viimeisenä perjantaina on kello 11:30 – 12:00 hartaushetki, jonka jälkeen kello 12:00 – 13:00 on ruokailu sekä EU-ruokajako. Kyseessä on noin kaksikymmentä vuotta vanha perinne. Poikkeuksena ovat kesä- ja heinäkuu jolloin näitä ei ole. Joulukuun ohjelma vaihtelee

 

Ruokajako

Seurakuntamme vapaaehtoiset järjestävät ruoka-apua melkeinpä poikkeuksetta kaksi kertaa viikossa. Maanantaisin,  ja perjantaisin jaetaan kaupan ylijäämäruokaa sitä tarvitseville Vapaaseurakunnan tiloissa alkaen klo 11.15. Tarve voi olla pitkäaikainen tai yhtäkkinen, ja jokainen on tervetullut.